Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σώστε την Οία!!!



Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, την Ελλάδα που βουλιάζει, συντελείται κι ένα ακόμη έγκλημα. Όπως είναι γνωστό σε όλους, με το πρόσχημα του νοικοκυρέματος των οικοδομικών αυθαιρεσιών, αλλά με πραγματική αιτία την αγωνιώδη προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, έχει εδώ και σχεδόν 2 χρόνια ξεκινήσει η διαδικασία της νομιμοποίησης των αυθαιρέτων. Κανείς δεν αμφισβητεί το πόσο αναγκαία ήταν για τον τόπο αυτή η κίνηση και θα μπορούσε έστω και για πρώτη φορά, το «κράτος» να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και να σταματήσει το βιασμό του περιβάλλοντός μας, αλλά κι αυτήν την απαράδεκτη τακτική της ασύστολης κερδοσκοπίας των νεοελλήνων εις βάρος των άλλων.
Όμως, πάλι τα συμφέροντα και οι κερδοφόροι ελιγμοί, αφήνουν τώρα ανενδοίαστα τους «βιαστές» να συνεχίσουν και να ολοκληρώσουν το έργο τους, που στη συνέχεια θα το νομιμοποιήσουν, καθώς οι ατέρμονες παρατάσεις των ημερομηνιών νομιμοποίησης ανανεώνονται διαρκώς.
Ολόκληρη η χώρα δονείται απ’ τα οικοδομικά έργα, οι περιοχές εκτός σχεδίου μεταμορφώνονται καθημερινά, τα νησιά και οι προστατευμένες υποτίθεται περιοχές μετατρέπονται τα χειμωνιάτικα απογεύματα και τις νυκτερινές ώρες, σε εργοτάξια. Δε βρίσκεις μπετονιέρα διαθέσιμη στην επαρχία …..Κι όλα αυτά, χωρίς να αυξηθεί επίσημα η οικοδομική δραστηριότητα, χωρίς να γεμίσουν τα γραφεία των μηχανικών με πελατεία!
Με αποτροπιασμό βιώνουμε την καταστροφή του μοναδικού παραδοσιακού οικισμού της Οίας στη Σαντορίνη, όπου καθημερινά ξεφυτρώνουν νέα αυθαίρετα, «ενταγμένα» μέσα στον πυκνοδομημένο ιστό της Καλντέρας. Κοντά σ’ αυτά και γιγάντιες υπερκατασκευές, νεόπλουτων (κατά μυστηριώδη τρόπο) επιχειρηματιών, για επέκταση πανάκριβων τουριστικών μονάδων και ανεξέλεγκτες τρισάθλιες κατασκευές καταστημάτων, που καταστρέφουν τη μοναδικότητα του νησιού.




































Ας το πάρουμε απόφαση, οι χειρότεροι εχθροί της Ελλάδας είναι οι Νεοέλληνες.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου