Σάββατο 10 Μαΐου 2014

H ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ

Ελπίζει μήπως κανείς ότι θα αλλάξει τίποτα, ποτέ στην Ελλάδα; Mάλλον όταν θα μας ξεπουλήσουν στους λοιπούς Ευρωπαίους ή μάλλον τους Ανατολικούς, που πιθανόν έμαθαν να τηρούν τους νόμους τους και έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία στο περιβάλλον. Ας μη μακρηγορούμε, οι παρακάτω εικόνες δίνουν το μέγεθος της κατάντιας....
Βρισκόμαστε στην Κάρυστο, στην περιοχή του Μπούρου, στην πιο γνωστή παραλία για κολύμπι, που αποτελεί και βιότοπο για πολλά μεταναστευτικά πουλιά (εδώ εκβάλλει και ένα ρέμα, που έχει κι αυτό την πανίδα του).
Κάθε καλοκαίρι, με την ανοχή των "Αρχών" στήνονταν μια-δυο παραγκοειδείς καντίνες κι η αμμουδιά γέμιζε από νοικιαζόμενες ομπρέλες και ξαπλώστρες.
Φέτος το χειμώνα, άρχισε από την πλευρά του δρόμου να κτίζεται (με αριθμό αδείας) ένα μικρό κτίσμα, που το σχήμα του είναι τερατώδες, μια και προφανώς  το περίγραμμα της επιτρεπόμενης δόμησης είναι υποτυπώδες, οπότε φθάνει να έχει πλευρά πλάτους 1,00 μ, όταν ο νόμος προβλέπει επιτρεπόμενο πλάτος τουλάχιστον 5,00 μ. κι αυτό υπό προϋποθέσεις.... 
Στη διαδικασία έκδοσης άδειας περιλαμβάνεται και η κρίση της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής, που όταν κτίζαμε εμείς τα σπίτια μας, ασκούσε .... βαρύγδουπο έλεγχο και έκανε ανόητες παρατηρήσεις, διυλίζοντας τον "κώνωπα". Εν προκειμένω όμως, έδωσε την συγκατάθεσή της κι έτσι προέκυψε αυτό το εξάμβλωμα, στο οποίο μάλιστα γίνονται αυθαίρετες προσθήκες ολόκληρων χώρων, χωρίς να τους ενοχλεί κανείς! (Στην πρόσοψη, όπου υπήρχε .... εσοχή μέχρι προχτές, την έκλεισαν, όπως εύκολα διακρίνεται)
 
 

Πρέπει να αναφέρω, ότι ο διευθυντής της Πολεοδομίας είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση (που εξέτισε μάλιστα) για χρηματισμό και ο δεύτερος υπάλληλος και στενός του συνεργάτης απεβίωσε αιφνίδια και κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες (ακούγονται πολλά).
Θαυμάστε λοιπόν το μεγαλείο:












 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου